27 Mart 2015 Cuma

PFAFF SEN NELERE KADİRSİN !!!!

                  Bugün diğer elbiseler de bitti.Bir de kızıma elbise kestim.Makineme iyice ısındım.Kullandıkça daha çok beğeniyorum.Bu arada kullandığımız ipin de dikiş kalitesini ne kadar etkilediğini bu makinede daha iyi anladım.Sanırım Pfaff ,Coats marka iplikle iyi anlaşıyor.Bugünkü düz dikişler sırasında kullandığım markaya göre dikiş kalitesi de değişti.Oltacı markayı pek sevmedi,Güttermann la eh işte bir performans aldım ama Coats'la süper düzgün bir dikiş oldu.Kumaş da etkilemiştir tabii.Gelelim elbiselere,kumaş ekleyerek uzattığım elbisede kumaşı iki kat yapıp elbisenin etek ucuna overlok yaparak  ekledim.Süper bir overlok dikişi oldu.Mucize gibi bir şey bu,dikiş makinesi overlok yapsın,inanılmaz.

Bu önden görünüşü


Bu da arkadan görünüşü


Bu da iki kumaşın overlokla birbirine birleştirilmiş hali


Dantelli elbisede işim daha basitti,önce danteli elbisenin etek ucuna iğneledim,


Sonra da düz dikiş yaparak birleştirdim.Dantelin birleşmesini ise zigzak yaparak hallettim.Pfaff'ın ekranında zigzağın genişliğini ve sıkılığını görerek ayarlayabiliyorsunuz,çok pratik.Yani deneme dikişine gerek kalmıyor.


Ve netice,







Hoşçakalıııınn..










8 yorum:

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Valla dikis kiz olmasa pfaff tek basina birsey olmaz, olsa olsa dikis azmini arttirir. Elbiseler sahane olmus, ama encok dantelli olana bayildim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ben de dantelliye bayıldım,diğeri biraz uzun oldu galiba,sanırım biraz kısaltacağım.Güzel görüşlerinize teşekkürler.

Terzi Begum dedi ki...

Çok hoş olmuş ikisi de, ellerinize sağlık. Bu aralar mavi tonlarından gidiyorsunuz, tabi mavi de yakışıyor :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim Begüm,sizin elbiseyi kıskanmış olabilirim :))) Bunlar alınalı bir hayli zaman olmuştu aslında,öyle denk gelmiş.

Yelek dedi ki...

Elbiselerinizi tekrar bu şekilde kullanıma açmanız süper. Ellerinize sağlık. Hepsi birbirinden güzel, iyi günlerde giyin.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkürler Funda hanım

Nuray dedi ki...

Mavi olanı çok beğendim ve çok da yakışmış,bu paffı kıskanmaya başladım :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Heheheee