26 Mart 2015 Perşembe

PFAFF SEN BİR HARİKASIN

                     Elbiselerden ikisini bugün bitirdim.Makineye yabancı olduğum için biraz yavaş gittim malesef.Önceleri bayağı bir cebelleştik birbirimizle ancak dilini çözdükçe ne kadar keyifli bir makine olduğunu anladım.Bir kere kullanımı oldukça pratik,çok sessiz veee inanamadım ama beş çeşit overlok yapıyor.Bir yandan dikip bir yandan overlok çekebiliyorsunuz.Harika bir özellik.
                     Öncelikle dantelli elbisemi ele aldım.Alttaki vual kumaştan astarı uzattım.Üste de güpür danteli diktim.Astarı aynen dediğim gibi overlok yaparken diktim.Allahım o nasıl bir keyif!!! Hem emekten,hem zamandan tasarruf.




İkisini de denedim alttaki tam hayal ettiğimiz dikişli overlok gibi oluyor.



Tam anlaşılmıyor ama dikerek overlok böyle görünüyor.Sonra çiçekli elbiseye geçtim.Bunda ise alttaki şifon kısmı tamamen çıkarıp aynı şekilde ama daha uzun olarak diktim.


Bu overlok ayağı.Gördüğünüz gibi kırmızı vidaya kumaşı dayayıp dikiyorsunuz,çok kolay.Arkadan kumaşı tutmanız gerekmiyor çünkü IDT diye bir sistemi var,kumaş kesinlikle kaymıyor.


Aslında iki kumaşı aynı anda hem dikip hem de overlok yapabilirdim ama şifonu ikiye katlayıp dikmem gerektiği için ve makinede yeni olduğum için krem rengi şifonu öncelikle diktim.Sonra çiçekli şifonu ve krem rengi şifonu aynı anda overloklayarak birleştirdim.


Sanırım burada daha net olarak izlenebiliyor,altta düz dikiş var üstte de overlok.Burada göründüğünden çok daha düzgün bir dikişi var.Veee perdeeee,









Tabi ki Çapi'nin denetimi


Yarına da diğer iki elbiseyi bitiririm sanırım.Hoşçakalın.








14 yorum:

Nuray dedi ki...

Aaa çok beğendim,ne ara diktiniz maşallah,çok güzel olmuş özellikle dantelli olana bayıldım ve çok yakışmış,çiçekli olan da çok güzel ,öyle korkunç bir fırtına var ki içim açıldı valla :) sağlıkla giyin..

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim Nuray hanımcığım.Bodrum'un fırtınaları meşhurdur zaten.Benim de zamanında denk gelmişliğim vardır.Ama ben çok severim o havalarını Bdrum'un,

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Evlendikten sonre hiç gitmedim,siz bahsedince özlediğimi farkettim ....

Terzi Begum dedi ki...

Çok çalışkansınız! İkisinin boyu da daha kullanışlı olmuş ama ekler gerçekten çok yakışmış orijinal parçalara. Ellerinize ve Pfaff'ınıza sağlık ;)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkürler Begüm,çalışkanlıkta size yetişmek ne mümkün? Diğer elbiseleri de bugün bitirip,sıfırdan bie elbiseye girişmek istiyorum,bakalım....

Hobylst dedi ki...

Orjinal gibi olmuslar. Hic anlasilmiyor sonradan eklediginiz. :) ellerinize saglik. Ayrica makinenin tam olarak modelini uazar misiniz lutfen ? Sevgiler :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim,aslında makinemin fotoğrafını yayınlamıştım ama gözünüzden kaçmış demekki.Pfaff Ambition 1.0 model makinem.Bu model profesyonel kullanım için olan modellerin bir öncesi,yani iyi derecede dikiş dikiyorsanız bundan alt modeller sizi tatmin etmez dediler.Üç tipi var Ambition ların.Bence bu en kullanılır olanı yani iki üç desen için daha fazla para vermeye gerek yok.Desen dışında diğer tüm özellikleri aynı.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

ayşegül dedi ki...

Harika olmuş. Güzel günlerde kullanın. Merak ettim, bu overlok dikişleri tek iğne ile mi yapıldı? Makinanızın esnek dikişi nasıl?

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Teşekkür ederim Ayşegül hanım,evet normal dikiş iğnesi ile yapıyor overloğu.Henüz esnek dikiş yapmadım ama,esnek kumaşlar için özel ayak ve ayarı da var.

A. Kübra dedi ki...

Merhaba Sevda Hanım,

Dikişe yeni başlamayı düşünen daha önceden makinalarla ilgili tecrübesi sıfır olan birine bu makinanızı (Pfaff ambition 1.0) öneriyor musunuz?

Bir de bu overlock ayağı makina setiyle beraber mi geliyor yoksa ayrı mı satın aldınız?

Son olarak, Singer Quantum 9960 hakkında bir bilginiz var mıdır, genel olarak Singer'i nasıl buluyorsunuz?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Kübra hanım,dikişe yeni başlıyorsanız düz dikişi iyi olan herhangi bir makine iş görürü.Ancak ben yatırımımı şimdiden yapayım,iyi bir makinem olsun diyorsanız kesinlikle öneririm.Bu modelin bir üstü artık konfeksiyon işi yapmak isteyenler için bence.Yani dikişte ilerlemiş birisi için son makine derim.Katologda bakarsanız orta kademe makinedir.Ama dediğim gibi daha üst modeller profesyonel kullanıma giriyor artık.Ben dikişi çok seviyorum,her şey dikmek istiyorum diye düşünüyorsanız alın hiç düşünmeden.Yok arada bir ufak tefek bir şeyler dikecekseniz almayın değmez çünkü dediğim gibi düz dikişi güzel olan her makine işinizi görür.Singer'e gelince,eski makinem Singer,hiçbir zaman düz dikişini beğenmedim.Ama 20 yıl kullandım,hala da kullanılır durumda.Ancak yeni üretimler konusunda iyi şeyler duymadım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Unutmuşum pardon,overlok ayağı makinenin içinden çıkıyor.

Unknown dedi ki...

Ayni makine bendede var acaba hangi igne yi kullandiniz overlok dikisi iimcin bu arada diktikleriniz muhtesem gorunuyor elinize saglik

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

O erlok dikişi için ayrı bir iğne kullanmıyorsunuz.Kumaşınıza uygun olan iğne neyse overloğunu da onunla çekiyorsunuz.Ayrıca teşekkür ederim.