14 Mart 2015 Cumartesi

KAĞIT DEKUPAJ

                     Öncelikle belirteyim,kağıt dekupaj işini peçete dekupaj kadar sevmedim.Peçete dekupaj yaparken olaya daha çok müdahale edebiliyorsunuz.Kağıt dekupaj da ise hazır resmi objeye yapıştırmak yeterli oluyor.Ancak bu yapıştırma işi de bir hayli zorlu geçiyor,ne yaparsanız yapın altta hava kabarcığı kalıyor,onu çıkartırken kağıt yırtılıyor vs vs.Tabi ben bu işi ustasından öğrenmediğim için ipuçlarını bilmiyor da olabilirim.Neticede internetten öğrandiğim kadarıyla yaptığım ilk kağıt dekupajlar bunlar.
                      İlk objem yıllardır kullanmadığım,dolap bekçisi tepsim.
Öncelikle akrilik boyayla boyadım tepsiyi ancak bunun gereksiz olduğunu sonradan anladım çünkü dekupaj kağıdı peçete gibi altını göstermiyor.Pürüzsüz bir yüzey olması yeterli.

Daha sonra dekupaj tutkalını resim yapıştıracağım bölüme sürdüm,burada da tutkalı bolca sürmek ve hızlı olmak gerekiyor,çünkü dekupaj tutkalı çabucak katılaşıp kuruyor.Resmi yapıştırdıktan sonra hızlıca üstten bastırarak alttaki havayı almak gerekiyor.Burada dikkat,resme bastırırken yırtılıveriyor.Bir sonraki çalışmamda keşfettiğim üzere,resmin üzerine de tutkal sıkıp plastik spatulayla düzeltmek daha iyi sonuç veriyor.Resmi yapıştırdıktan sonra aralarda kurumasını beklemek şartıyla üç kat daha tutkal sürdüm resmin üzerine.Bu işlem yapılmazsa cilalama sırasında kağıt yırtılıyormuş.

Sonuç böyle oldu,fena değil sanırım.





2 yorum:

nalan dedi ki...

Bloglarla tanışıp blogcu olduğum günlerde dikiş bloglarını aramış ama bir kaç dikişseverden başkasını bulamamaıştım.Tabi o zamanın üzerinden 8-9 yıl geçmiş. Dün pazendi,divitindi derken size ulaştım. Dikişlerinizi ,derken cin fikirlerinize kadar gezerken bu güzel yazıya hiç yorum olmadığını görünce tembelliği bir yana bırakıp yorum yazmaya giriştim. İşleriniz çooook güzel,usluba da ayrıca onnn puan. Neden daha önce tanımadım diye pek üzüldüm. Ben üretkenlikte fena olmasam da yazmakta bayağı tembelim. hele son senelerde iyice tembelliğe vurup yaptıklarımı paylaşmak yerine ordan burdan beğendiklerimi yayımlasam da gözüm üretken blogların üzerinde. Kısacası sevdim seni genç kardeşim. Takipteyim haberin ola...Sevgi ve övgüyle,sık sık yazman dileğiyle....

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Ne demek,sen deyin,Sevda deyin,ne isterseniz.Blog sizin,ben yazayım siz okuyun,çok sevinirim.