5 Mart 2015 Perşembe

ESKİ KOTLARINIZI ATMAYIN

                  Kızımın artık giymediği kotunu kesip etek haline getirdim.
  Kot böyle bir şeydi.Öncelikle iki yandan cetvelle ölçüp işaretledim ve kestim
Sonra giyip istediğim hizada olup olmadığını kontrol ettim.Arka cepleri kullanmak istediğim için ona göre kestim,siz istediğiniz hizadan kesin.
Sonra kumaşımı iki yandan dikip yüzü yüze gelecek şekilde kotun üzerine yerleştirdim.Fazla potluk yapmaması için pileli dikmeye karar verdim.İki yandan dikiş hizasından dörder parmak ölçüp birer pile koydum.Ortada biriken parçayı da çiftli pile yaptım.
Yukarıda tekli pileyi nasıl yaptığımı görüyorsunuz.Ortada biriken parçayı da çiftli pile yaptım.
Arka tarafta ise saddece cep altlarına birer pile koydum.
Makinaya çekip ütüledim.Eteği kızıma giydirmeye çalıştım ama klasik ergen olduğu için sanki uzaydan gelmişim gibi yüzüme baktı ve ' asla anne ' diyerek beni çemkirdi :)) Neyse ben giydim ama tam bedenim olmadığı için biraz pot duruyor idare edin.

4 yorum:

Nuray dedi ki...

Ah bu gençler :) Öncelikle hoş geldiniz.Basmalar dikilmeye başlamış,çok da spor bir etek,gayet de güzel olmuş,güle güle giyin.Sevgiler

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hoş buldum,valla bende iki tane var sizde yüzlerce,kolay gelsin diyeyim.Ama fotolarda görünen o ki çocuklarınız size hayran.

hobimanik dedi ki...

Özlemiştik biz hiç ergen olmadığımızdan mı acaba anlaşamıyoruz bu dönemde diye düşünür oldum son zamanlarda... geri dönüşüm ve kazak çok güzel olmuş ellerinize sağlık:))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Tam üstüne bastınız,biz çocukluktan direkt hanımlığa geçirilmiş bir kuşağız.Aslında ben olayları makaraya aldığım için pek sorun çıkmıyor evde ,bir de benimkiler çok ciddi kitap kurdu oldukları için erken olgunlaştılar sanırım,anlayacağınız genel anlamda iki ergene rağmen sakin bizim ev :))