11 Kasım 2014 Salı

                                          SİNEMA USULÜ PATLAMIŞ MISIR
        Tam da beslenme yazımın üstüne denk geldi ama dediğim gibi doğal ürünlerle hazırlanmış,keyifle yenen her şey faydalıdır.Ailecek güzel bir filim eşliğinde yiyeceğiniz patlamış mısırın size bir zararı olmaz,yağlı ve tuzlu olsa bile :))
        Öncelikle derin ve geniş bir tencereye ihtiyacımız var.Çünkü bir avuç mısırdan koca bir kase patlamış mısır çıkıyor.Sonrasında da genetiğiyle oynanmamış doğal Türk mısırı alıyoruz.Paketin üzerinde yazıyor ama ne kadar doğru bilemiyorum tabii.Ancak bir gerçek var ki,sürekli maruz kalmadığınız bir kötü etki vücudunuzda tahribat yaratmaz.Yani biz de her akşam mısır yemiyoruz neticede :)))Birazcık da rahat olmak lazım:))
         Tenceremizin tabanını kaplayacak kadar mısırı koyuyoruz öncelikle.Sonra mısırları kaplayacak ama üzerine çıkmayacak kadar sıvı yağ(ayçiçek ya da fındık) ekliyoruz.En son da biraz tuz atıyoruz.Tenceremizin saplarından tutup şöyle bir sallıyoruz,karışsınlar diye ve ocağımızı harlı ateşte yakıyoruz.
Sonra tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve arada tekrar sallayarak tüm mısırların eşit derecede ısınmasını sağlıyoruz.
Sallama işlemini bir kaç kez tekrar ediyoruz ta ki ilk patlaklar başlayana dek.

Patlaklar başlayınca sallamayı bırakıyoruz ve ocağı orta ateşe alıp patlama seslerini dinliyoruz.Tenceremizin kapağını çok azıcık aralayalım ki biriken buhar çıkabilsin.
Patlama sesleri iyice azaldığında biz de ocağı iyice kısıyoruz,yoksa alttaki patlamış mısırlar yanar.Neredeyse hiç patlama duymadığımızda ocağı kapatıyoruz.Unutmayın ocağı kapatsanız da ısı devam edeceği için alttaki mısırlar bir süre daha pişecektir,ona göre ocağı kapatmakta geç kalmayın.Eğer ayarlayamazsanız ve hafif yanık kokusu alırsanız tencerenizi hemen soğuk bir zemine oturtun.Her şey bittiğinde sonuç şu oluyor,

afiyet olsun.

16 yorum:

oytunla hayat dedi ki...

oyoyoyyyy tadından yenmez bu doktorcum yaaaa :))
Cörtlek mısır lafına çok güldüm ama, ilk defa duyuyorum :)))

Handan dedi ki...

Biz de tam böyle yapıyoruz :)Yalnız ben yağı önden koyup kızdırıyorum mısırları ondan sonra içine atıyorum. Daha hızlı patladıklarından kabukları sertleşmemiş oluyor :)

Unknown dedi ki...

Geçenlerde mısır patlayım ddim ben sabırsız altını çok açmışım yarısı paylamış yarısı patlamamış yandı. Mutfak kötü koktu. Bi daha buna göre yapıyım :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Hehehehehe,bizim evin halleri işte.....

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Afiyet olsun efeniimm :))

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok güzel oluyor böyle,bir dene bak,ama acele yok,altını kısmayı unutma :))

bücürükveben dedi ki...

Oh harika görünüyor Sevda'cığım, şimdi bu tencereyi alıp, bir güzel film seçip, ayaklarını uzatıp, Çapi ile yanyana izlemek var:)))sevgilerimle :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

heheheh,tam da öyle oluyor Müjdeciğim,sen de Bücürük'le yap...

EQ dedi ki...

Patlamis misir ve film.... Manti ve yogurt gibi, Kurufasulye -Pilav gibi, Raki-Balik gibi, Ediyle Büdü gibi, ayri ayri düsünülemez:)

Nuray dedi ki...

Önceden çok yapardık,şu kilolar yüzünden her şeyden vazgeçtim,bu ne yaaaaa...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

kız aynen,en büyük zenginlik işte...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

hep yaşımızdan işte,metabolizma yavaşladı,kahrolsun yaşlılık,hihihihi

Kalem Kuklası dedi ki...

Altını kısmak önemli demek. Bende yaparım ki bunu. Gece yarısı canım çekti ama yaa. ^^

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

hemen yap valla,beş dakkada Beşiktaş oluyo :))))

deeptone dedi ki...

ay ben her akşam film izliyom olmazsa dizi hiç cörtlek kebabı yapmamıştım hep çekirdek yiyom yaaa du bundan da yapıcim :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

çikirdek yeme yaa,çok şişmanlarsın,ben yedim yazın bi sürü de,on kilo aldım yaaa,yime çikirdek kaka oo.Ama cörtlek mısır güzel yaaa