Evimizin mutfağında lahmacun yapmak hiç de sanıldığı kadar zor değil.Hamur bile hazırlamadan lahmacun yapabilirsiniz.Hemen her markette bulunan lavaş ekmeği (tortilla) bu iş için oldukça uygun.
Yapmak istediğiniz adete göre kıyma miktarını ayarlayın.Yaklaşık 500 g'dan 10-12 tane çıkıyor.Kıymanın içine soğan,sarımsak,tuz,karabiber,pul biber,biber salçası,sıvı yağ ve su ekleyip yoğuruyoruz.Hafif sulu macunumsu bir kıvamı olmalı.Yağını ve baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayın.
şimdi doğruca fırına,200 derecede 10-15 dakikada pişiyor. Afiyet olsun.
3 yorum:
Çok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık. Lavaş fikri harika, ben yaptığımda hamurun taştan farkı yoktu, bir daha da denememiştim. Bu tarifi denemeli, bizimkilerden geçer not alırsam, lahmacunda da dışa bağımlılıktan kurtuluruz :D
sevgiler
gerçekten güzel oluyor,ilk denemede olmazsa yılmadan devam edin,yaptıkça püf noktalarını anlıyor insan,afiyet olsun..
Akşam üstü akşam üstü :)
Yorum Gönder