15 Kasım 2014 Cumartesi

                                            HADİ TÜRÜF YAPALIM
                    MALZEMELER

  1. 150 g kedidili bisküvisi
  2. 30 adet kare bisküvi
  3. 2 tatlı kaşığı granül kahve
  4. 250 g labne peyniri
  5. yarım ajda bardak sıcak su
  6. 1 paket vanilya
  7. 3 yemek kaşığı pudra şekeri 
  8. 2 yemek kaşığı kakao                                                                                                           Öncelikle sıcak suda kahveyi eritip soğumaya bırakalım.Öte yanda bisküvileri ayrı ayrı robottan geçirelim.

  9. iyice soğuyan kahveyi kedidili bisküvilerine döküp hafifçe yoğuralım ve bu karışımı dolaba kaldıralım.

    Diğer tarafta,labne peyniri,vanilya ve pudra şekerini kabarana dek çırpalım.Bu işlem bittiğinde dolaba kaldırdığımız karışımı ekleyelim.

    Hafif karıştırıp,diğer yanda bekleyen çekilmiş kare bisküvileri de ekleyelim.Kurabiye hamuru gibi bir hamur elde edelim.Bir yandanda,geniş bir kaba kakaomuzu eleyelim.Kakaoyu elemezseniz pütür pütür olur.

    Sonra hazırladığımız hamurdan istediğimiz büyüklükte toplar yapıp kakaonun içine atalım.Topları yaparken,sık sık ellerinizi ıslatmalısınız ki düzgün şekilli olsunlar.
    Kabımızı kenarlarından tutup sağa sola sallayarak topları kakao ile kaplayalım.Sonra da temiz bir kaba alıp buzdolabına kaldıralım.1-2 saat sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

6 yorum:

Nuray dedi ki...

Eline sağlık,afiyet olsun...Bugün pazen elbisemi giydim,çarşı pazar dolaştık eşimle,pazardaki kumaşçılara uğradım,hemen oracıkta elbisemi sordular ,soruşturdular,kim dikmiş,nasıl olmuş,orda bir bayan terzi misiniz diye sordu,ayak üstü nerdeyse sipariş verecekler :)) Pek bi beğendiler...Siz metresini kaça alıyorsunuz,burda on liraya satıyorlar,pahalı değil mi,tek en kumaş yaa...Kumaşı önceden aldığım bayan da derhal kalıbını istiyor,seri üretime geçip satacak...Sonra kahve dünyasında türüf çikolatalı pasta yedik(pek bi severim) neymiş ,nasılmış derken geldim siz de tam ona benzer pasta yapmışsınız...

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

içime doğmuş demek ki.Daha önce yayınlamıştım,metresi 5-7 lira.10 lira çok pahalı,almayın oradan,kalıbınızı da vermeyin,emek edip kendileri bulup yapsınlar.Ya da metresi 5 liradan versinler size kumaşı.Ne bileyim yani,emek hırsızlığı gibi geldi bana ,gıcık oldum.Sanırım güzelim pazenin seri üretimi fikri rahatsız etti beni.Gerçi Pazenchi diye saçma sapan isimli bir firma var aslında.Bu kadar geleneksel bir kumaşa bu kadar özenti bir isim olur.Ay ne yapayım kıskanıyorum ben pazenlerimi,hepsi benim,hepsi benim :)))))

Nuray dedi ki...

Merhaba,iki katı fiyat yaa ,beşe satan da kar ediyor oysa ki,sordum Uşak'tan alıyorlarmış,gidelim ordan alalım dedim eşime (eşimi de kendime benzettim ) o da tamam dedi,hem de gezeriz dedik :)) Ah ne yazık ki çoğu şeyimiz özenti....Sevgilerrr

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Canınızı sıkmayın,gidin gezin tozun,bir güzel de kumaşlarınızı alın,kalıbınızı da vermeyin,siz nerede oturuyorsunuz,illa ki uygun fiyata satan bir yer vardır oralarda da.Bu arada isminizi bilmiyorum hala,örtmenim örtmenim nereye kadar :)))

hobimanik dedi ki...

urlada metresi 4 tl idi bu gün sordum kemeraltında 5-7 arasıydı fiyatı narlıderede 7.5 dediler bu arada ellerinize saglık

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

teşekkür ederim,demek Urla'dan almak lazım:))