12 Kasım 2014 Çarşamba

                                                  ERİŞKİNLERDE DİSLEXİ TESTİ
                       Geçenlerde bir takipçim erişkinlerde dislexi testi var mı diye sormuştu.Dislexi Derneği tarafından yayınlanmış bir testi sizinle paylaşmak istedim.Bu test çocuklar için hazırlanmış olmakla beraber,Dr.Michael Vinegard tarafından erişkinlere uyarlanmıştır.Testteki sorulara evet veya hayır diye cevap verilmektedir.Eğer oniki (12) adet evetiniz varsa Dislexi varlığı yönünden araştırılmak üzere bir psikiyatriste başvurmalısınız.Başvurunuzu bir araştırma hastanesine yapmanız en doğru yol olacaktır.

8 yorum:

Buzlarkralicesi dedi ki...

Sevda Hanim,
Sorularin neredeyse hepsine cevabim evet. 40 yasindan sorda tedavi olur mu acaba?
Sevgiler.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Meri Hanım,her hangi bir tedavisi yok malesef.Çocuklarda özel eğitimlerle dislexi yaşadıkları alanda ilerleyebilmeleri sağlanmaya çalışılıyor.Erişkinler zaten hayata uyum sağlayacak kendilerince yöntemler geliştirmiş oluyorlar.Yani siz gayet başarılı bir insan olduğunuza göre bu durumla baş etmişsiniz.Ayrıca dislexikler normal üstü zekaya sahiptirler.Sevgiler.

Buzlarkralicesi dedi ki...

Belki normal ustu zekaya sahibim ama bunu bir ben biliyorum. Hala sag ile solu karistiriyorum. Disardan bakinca cok da akilli gorunmuyorum herhalde. Okuldayken bilebilseydik bu durumu belki hayatim bambaska olabilirdi. Sanirim oglum da ayni durumda, bari onun icin birseyler yapayim. tesekkur ederim.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Meri Hanım,belki yaşadığınız ülkede bu konuda özel tedbirler alınmış olabilir.Bir çok ülkede dislexiklere ciddi ilgi var,özel kabul edildikleri için özel eğitim alıyorlar,tıpkı üstün zekalı çocuklar gibi.

deeptone dedi ki...

bütün sorulara hayır cevabını verdim. bir soruya evet dedim. kalabalık önünde konuşmak işkence ya. ama o utangaçlığımdan işte.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

sen sosyal fobiksin ki,disleksi yok sende

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

sen sosyal fobiksin ki,disleksi yok sende

siyah kuğu dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım olmuş