21 Ekim 2014 Salı

                                          DÜĞÜNDE NE GİYDİM???
  Bugün sizinle,kardeşimin düğünü için bu yaz diktiğim elbisemin yapım aşamalarını paylaşacağım.Bu projede en önce ayakkabı ile başladım.Daha önceden aldığım ve hiç giymediğim bir ayakkabım vardı.

bu ayakkabıya göre bir kıyafet tasarlamaya karar verdim ve kumaşçıları dolaştım.Kumaşları gördükçe aklımda bir model şekillendi ve şu kumaşları aldım.
daha sonra kafamda oluşturduğum modele uygun bir elbise kalıbı için Burda'larımı karıştırdım ve kalıp çıkarıp işe koyuldum.

ben kalıpları iki kat kumaştan biçer,sonrasında bol teyel ile alt kata kalıbı aktarırım.
bu aşamadan sonra parçaları teyelledim ve provaya geçtim.Tabi ki yine bir sürü düzeltme ve defalarca provadan sonra,nihayet üst bedeni tam üzerime oturttum.Sanırım artık bir dikiş mankeni almalıyım.Ayna karşısında kendi kendine prova gerçekten çok zor oluyor.Hele de sırt en zoru.Neyse üst beden artık dikişe hazır
üst bedeni makineye çektikten sonra tasarladığım drapeleri yerleştirdim.

gördüğünüz toplu iğnelerin üzerinden teyelleyip makine geçtim.Üst beden tamamlanmış oldu ve alt beden için kumaş boyunu ayarlayıp dikdörtgen haliyle büzdüm.Yani etekte herhangi bir kalıp kullanmadan tüm kumaşı büzdüm,sadece arka ortasından diktim,fermuar açıklığını da ayarlayıp,üst bedene yerleştirdim.
daha sonra tüm makine dikişlerini tamamlayıp,kol ağızları ve yakaya pervaz geçtim,etek ucuna incecik makine geçtim.Zig zag ayarıyla tüm açık kenarlara temiz dikiş yaptım ve elbiseyi tamamladım.Astarlama yapmadım çünkü üst bedende kullandığım kumaş zaten kalındı ve biraz terletiyordu,etek için astarlık kumaştan jüpon dikerek durumu hallettim.Sonuç şöyle oldu (daha sonra giyip fotosunu paylaşacağım)

4 yorum:

Nuray dedi ki...

Renkler çok güzel ve sonuç da çok başarılı görünüyor,çok beğendim :)) Ellerinize sağlık.

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

Çok teşekkür ederim,yaptığımız işlerin takdir görmesi değil mi zaten bizi teşvik eden....Harikasınız.

GÜLENGÖRÜCÜ hobi dünyası dedi ki...

ellerıne saglıkkk

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

teşekkür ederim..